(function(i,n,t,e,r,a,c){i['InteractPromotionObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=n.createElement(t), c=n.getElementsByTagName(t)[0];a.async=1;a.src=e;c.parentNode.insertBefore(a,c) })(window,document,'script','https://i.tryinteract.com/promotions/init.js','i_promo'); i_promo('init', 'mW1GcirRP');

За здраво и щастливо бебе

Виж като Списък Решетка

1 Артикул

на страница
Настрой низходяща посока
 1. BEBO® - HEVEA NATURA® ПОДЛОЖКА "ПЪРВА ОПОРА" С КАЛЪФ ОТ 100% ОРГАНИЧЕН ПАМУК - ЗА БЕБЕТА (6м+)
  BEBO® - HEVEA NATURA® ПОДЛОЖКА "ПЪРВА ОПОРА" С КАЛЪФ ОТ 100% ОРГАНИЧЕН ПАМУК - ЗА БЕБЕТА (6м+)
  59,00 лв.

  BEBO® - HEVEA NATURA® ПРОТИВОАЛЕРГИЧНА ПОДЛОЖКА- ЗА БЕБЕТА (6м+)

  Създадена с подкрепата на детски ортопеди за бебета над шестия месец, ултра тънката подложка BEBO® от естествено хипоалергиния материал HEVEA NATURA® (100% каучукова пяна), предлага повдигане на горната част на тялото за улесноено дишане и преглъщане по време на дневната и нощна почивка.

  Широките отвори осигуряват свободнно преминаване на въздуха и правят подложката безопасен първи избор при използване в бебешкия кош, креватче и зимен кош на бебешката количка.

  Проектирано със специална грижа за  гръбнака, дишането и сокойния сън.

  Произведено в ЕС.

  3 (три) години търговска гааранция.

  Научи повече
Виж като Списък Решетка

1 Артикул

на страница
Настрой низходяща посока
img-610-490

За здраво и щастливо бебе

Най-голямото щастие е напът да се появи на бял свят и всички в семейството тръпнат в радостно очакване. Вълненията на бъдещите родители, особено когато очакват първата си рожба, са свързани с много избори и решения, които да осигурят най-доброто за малкото съкровище. Предстои да се намери правилният отговор на много въпроси, за да бъдат родителите спокойни, а новороденото да расте здраво и щастливо.

Наред с въпросите за кърмене, колики, козметични продукти, захранване, никнене на зъбки, прохождане и скокове в развитието, стоят и големите въпроси за съня:

 • Къде ще спи бебето?
 • Как да изберем матрак и кое е най-удобното креватче?
 • Кои са най-функционалните обзавеждане и аксесоари за детска стая?
 • Кое е най-подходящото спално бельо за креватчето на новороденото?
 • Има ли нужда новороденото от възглавница, одеяла?
 • Каква трябва да е възглавницата за бебе след 6-ия месец?
 • Какво трябва да предвидим за безопасен сън на бебето?
 • Трябва ли бебето да има режим на спане? Как да му създадем такъв?
 • И още, и още…

Колко важен е сънят за бебето?

Отговорът е “много”. През първата си годинка бебето има нужда от няколко основни неща - много любов и близост с родителите, пълноценна храна, подходящи игри и много сън. Добрият сън е важен както за възстановяването на силите, така и за правилното умствено и физическо развитие. А също и за спокойни нощи и на бебе, и на родители.

Педиатрите и специалистите по ранно детско развитие препоръчват създаване на режим на сън, ранно овладяване на техники за приспиване и привикване към правилна поза при спане, особено при новородено. С порастването си бебето става все по-подвижно и само открива най-комфортните си пози за спане. Но в първите няколко месеца правилната поза за безопасен сън е отговорност на родителите.

Какво е безопасен сън за бебето?

За да се избегнат възможните рискове от възникване на здравословни проблеми, експертите препоръчват следването на просто правило, известно като ABC на безопасния съня:

А. (ALONE) Бебето да споделя стаята на родителите, но да спи само – без други деца, играчки, декоративни възглавници,

B. (BACK) като се слага да спи винаги по гръб, като се редува посоката, в която е обърната главичката

C. (CRIB) в собствено креватче, върху твърд и равен матрак, с добре прихванат чаршаф, като се предпочитат спални чувалчета пред завивки и одеяла.

Важно е и в стаята с бебето да не се пуши.

Как да изберем продукти за сън за бебе?

Изборът на подходящи постелни принадлежности и средства за обезопасяване на детското легло или кошарата е много отговорен. Благодарение на добрия избор можем да предотвратим някои от най-често срещаните здравословни проблеми, предизвикани от неподходящата поза за сън, като например прегряване (претопляне), позиционна плагиоцефалия (синдром на плоска глава), рефлукс, алергични реакции.

Вземете предвид:

 • материите - винаги избирайте естествени, дишащи и хипоалергенни материи за постелните принадлежности и облеклото за сън, за да избегнете раздразнението на нежната бебешка кожа, запарването и възможните алергични реакции, което които предизвикват изкуствените материи;
 • размерите - избирайте спално бельо с точните за леглото размери, защото прекалено големите или прекалено малките чаршафи могат да застрашат безопасността;
 • уместността – например възглавницата е ключов фактор за правилната поза за сън и играят важна роля за правилното развитие на костната структура, но освен ако не е препоръчано от лекар, не е подходящо да се използва по време на сън преди 6-ия месец на бебето.

Доверете се на CUCLO™

CUCLO™ е посланик на добрия сън. Ние създаваме нашите продукти с изключително внимание, насочено към конкретните потребности на бебето и детето във всяка възраст. Като дизайнери, работим със здравни специалисти, с които заедно избираме най-подходящите материи, размери и ергономични показатели. Предоставяме изключително високо качество на съвсем достъпни цени като договаряме условия на разпространение и в партньорската си мрежа. И не на последно място - влагаме любов и прецизност, защото създаваме продукти за нашите деца.

Изберете продукти за сън и игра на бебето от CUCLO™:

 • BEBO® е хипоалергична подложка за глава и тяло, която предпазва от прегряване в детското столче или количка.