(function(i,n,t,e,r,a,c){i['InteractPromotionObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=n.createElement(t), c=n.getElementsByTagName(t)[0];a.async=1;a.src=e;c.parentNode.insertBefore(a,c) })(window,document,'script','https://i.tryinteract.com/promotions/init.js','i_promo'); i_promo('init', 'mW1GcirRP');

Сън, игра, развитие в предучилищна възраст | Cuclo.bg

Виж като Списък Решетка

2 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
 1. OPTO® - HEVEA NATURA® ПРОТИВОАЛЕРГИЧНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЪН ЗА ДЕЦА 4-7 г. с калъф от ОРГАНИЧЕН ПАМУК
  OPTO® - HEVEA NATURA® ПРОТИВОАЛЕРГИЧНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЪН ЗА ДЕЦА 4-7 г. с калъф от ОРГАНИЧЕН ПАМУК
  89,00 лв.

  OPTO® - HEVEA NATURA® ПРОТИВОАЛЕРГИЧНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЪН ЗА ДЕЦА 4-7 г.

  OPTO® e широко препоръчвана от педиатри и детски ортопеди като природосъобразен избор на противоалергична възглавница, осигуряваща ортопедична опора и анатомичен комфорт за здравословен и релаксиращ сън на подрастващите деца.

  Създадено с грижа за гръбнака, дишането и спокойния сън.

  Състав ядро: Цялостно зонирано ядро от каучукова пяна HEVEA NATURA®.

  Размер: 300х500х80 мм.

  Състав текстил: два слоя 100% памук.

  Бонус: Сваляем калъф Smart Cover®, 100% органичен памук.

  Гаранция: Три (3) години търговска гаранция.

  Произход: Произведено в ЕС.

  Научи повече
 2. KIDO® - СВРЪХ ШИРОКА HEVEA NATURA® ВЪЗГЛАВНИЦА С КАЛЪФ ОТ 100% ОРГАНИЧЕН ПАМУК - ЗА ДЕЦА (4-7 г.)
  KIDO® - СВРЪХ ШИРОКА HEVEA NATURA® ВЪЗГЛАВНИЦА С КАЛЪФ ОТ 100% ОРГАНИЧЕН ПАМУК - ЗА ДЕЦА (4-7 г.)
  109,00 лв.

  KIDO® - СВРЪХ ШИРОКА  HEVEA NATURA® ВЪЗГЛАВНИЦА С КАЛЪФ ОТ 100% ОРГАНИЧЕН ПАМУК - ЗА ДЕЦА (4-7 г.)

  Възглавницата KIDO® e добрият избор на свръх широка, противоалергична и прородосъобразна взглавница със сваляема калъфка от абсорбиращ двуслоен плат от сертифициран органичен памук за деца във възрастова група от 4 до 7 години.

  Създадено с грижа за гръбнака, дишането и спокойния сън.

  Състав ядро: Цялостно зонирано ядро от каучукова пяна HEVEA NATURA®.

  Състав текстил Smart Cover®: два слоя 100% памук

  Материали: формовано ядро от 100% каучукова пяна HEVEA NATURA®.

  Размери: 400x700x80 мм

  Бонус: Сваляем калъф Smart Cover®, 100% органичен памук.

  Гаранция: 3 (три) години търговска гаранция

  Произход: Произведено в ЕС

  Научи повече
Виж като Списък Решетка

2 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
img-610-490

За спокойни дни в детската градина

Възрастта от 4 до 7 години, обобщена от експертите в понятието “предучилищна възраст”, се свързва предимно с детската градина и предучилищната подготовка. Детето прекарва в детско заведение по-голямата част от деня си, учи нови неща, забавлява се и вече е изградило приятелски кръг и социална среда. За вас, неговите родители, притесненията от адаптацията му са вече в миналото и сте подредили спокоен дневен ритъм.

Как да подкрепяте вашето момиче или момче в предучилищна възраст?

Освен от пълноценна храна и здравословна среда, детето има нужда и от емоционална подкрепа, много общуване, весели игри и качествена почивка.

 • Разговаряйте с него и го изслушвайте - вашето мъниче е натрупало огромно количество емоции през деня и няма търпение да ги сподели с вас. Бъдете добър слушател. Сега е моментът, в който ще го приучите да споделя с вас.
 • Помагайте му в усвояването на нови знания и умения - в детската градина и по време на предучилищната подготовка детето получава много нова информация. Помагайте му да я усвои, упражнявайте се заедно с него и го поощрявайте да учи още и още.
 • Забавлявайте се заедно - често детето иска да изиграе с родителите си игрите, които е научило в детската градина. Играйте ги с него и го учете и на нови игри. 
 • Осигурете му качествена почивка - емоциите и физическите активности през деня изтощават силите и те трябва да бъдат пълноценно възстановени. Създайте режим на активност и почивка. Спазвайте часовете на следобеден сън, установени в детската градина, когато сте вкъщи - така организмът ще си следва режима, без да му се причинява стрес.

Как да изберем принадлежности за сън?

Постелните принадлежности и възглавницата трябва да бъдат съобразени с възрастта и физическото състояние на детето. Те са основен фактор както да качествената почивка, така и за правилната поза по време на сън. За децата, които посещават детска градина, е препоръчително да се осигури подходяща възглавница и за следобедния сън там.

Вземете предвид:

 • материите - естествените, дишащи и хипоалергенни материи предотвратяват запарване и възможни алергични реакции;
 • размерите - спалното бельо и завивките трябва да са с точните размери за леглото, защото по-малките или по-големи размери могат да застрашат безопасността;
 • височината и твърдостта на възглавницата - възглавницата влияе върху правилната поза за сън и е ключова за развитието на костната структура.

Важно е да знаете

Имате право да занесете възглавница в детската градина!

Загрижените родители, които искат детето им да спи на специална ортопедична възглавница в детската градина, често получават отказ от персонала на детското заведение. Оправданията са предимно, че РЗИ (Регионална здравна инспекция, бивш ХЕИ) не позволява, Директорът не позволява и т.н.

Направихме официално запитване към Столична регионална здравна инспекция и получихме писмен отговор. Ето какво казва д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ:

„…Обичайният начин за следобеден и нощен сън за децата предвижда употребата на възрастово съобразена възглавница. Такива има в дома на всяко дете и липсата в детското заведение нарушава изградения в дома стереотип и допълнително утежнява адаптацията на децата към детското заведение. На основание горното следва възглавница да не се ползва само в случай, когато родител на дете изрично заяви такова желание.“ 

Възползвайте се от това си право и осигурете на детето си подходяща възглавница в детската градина. Така ще сте спокойни, че следобедният му сън е спокоен и здравословен, също като този удома. Цялото писмо може да видите тук. Използвйте го при необходимост от официално становище за важността на детската възглавниица в детската градина.

Доверете се на CUCLO™

CUCLO™ е посланик на добрия сън. Нашите продукти са създадени с много внимание, насочено към конкретните потребности за съответната възраст на детето. Съчетаваме дизайнерските си знания и умения с експертизата на здравни специалисти по ранно детско развитие. Заедно вземаме решение кои са най-подходящите ергономични показатели, размери и материи за продуктите ни и така предоставяме изключително високо качество на достъпна цена. И не на последно място - влагаме любов и прецизност, защото създаваме продукти за нашите деца.

Изберете продукти за сън от CUCLO™:

 • OPTO® 4-7 е противоалергична възглавница за деца на възраст 4-7 години, която осигурява ортопедична основа за здравословен сън.
 • KIDO® е свръх широка, противоалергична и природосъобразна възглавница със сваляема калъфка от органичен/100% чист памук, осигуряваща релаксиращ сън и анатомичен комфорт на деца във възрастова група от 4 до 7 години.