(function(i,n,t,e,r,a,c){i['InteractPromotionObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=n.createElement(t), c=n.getElementsByTagName(t)[0];a.async=1;a.src=e;c.parentNode.insertBefore(a,c) })(window,document,'script','https://i.tryinteract.com/promotions/init.js','i_promo'); i_promo('init', 'mW1GcirRP');

Специализирани ортопедични възглавници за деца и бебета

избери BEBO® за бебе!

Възглавница за след 6-ия месец?

Изборът на подходящи постелни принадлежности и средства за обезопасяване на детското легло или кошарата е много отговорен.

Благодарение на добрия избор можем да предотвратим някои от най-често срещаните здравословни проблеми, предизвикани от неподходящата поза за сън, като например прегряване (претопляне), позиционна плагиоцефалия (синдром на плоска глава), рефлукс, алергични реакции.

Вземете предвид материите - винаги избирайте естествени, дишащи и хипоалергенни материи за постелните принадлежности и облеклото за сън, за да избегнете раздразнението на нежната бебешка кожа, запарването и възможните алергични реакции, което които предизвикват изкуствените материи;

След 6-ия месец, когато бебето може самостоятелно да се преобръща, е подходящо да изберем възглавница, с която да подкрепим почивката му след игра и бодърстване.

Защо да избера BEBO®?

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

С какво е различна BEBO®?

Научи повече за възглавница BEBO®

Разгледай и >>

избери HALO® за бебе!

Защо да избера HALO®?

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.""Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.""Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.""Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

С какво е различна HALO®?

Научи повече за възглавница HALO®

<<Разгледай и

избери OPTO® 1-4 за проходило дете!

Възглавница за след прохождане?

Правилният избор на подходящи възглавница, постелни принадлежности и средства за обезопасяване на леглото, е от съществено значение за спокойният сън и на родителите и на детето. Чрез съобразените с възрастта и физическото развитие принадлежности за сън можем да предотвратим някои здравословни проблеми, които неподходящата поза за сън би могла да предизвика, - изкривяване на гръбнака, недостатъчен и некачествен нощен сън.

Добрата опора на гръбначния стълб по време на сън се отразява в походката и стойката на детето през деня, а качествени и достатъчен сън – на настроението и умението му да възприема новото и претворява наученото.

За децата, които посещават детски заведения, е препоръчително да се осигури подходяща възглавница и за следобедния сън в яслата или градината.

Защо да избера OPTO® 1-4?

Тази, предвидена за след първият рожден ден на детето възглавница, най-накрая ще го ентусиазира да спи в собственото си легло.

Възглавница OPTO® 1-4 е плюшеният приятел, който ще бъде до детето в нощите му, като дава и на вас възможност за дълъг и възстановителен сън. Като първа ортопедична възглавница, непрестанно ще се грижи за релаксиране на мускулатурата на врата и раменете, незабележимо ще помага за оформянето на правилната му стойка и походка, ще дава неподозиран ентусиазъм, добро настроение и енергия за игра.

Мекият, абсорбиращ памук, с който е изработен сваляемият калъф на възглавницата, осигурява мек допир и уютна прегръдка, без неудобството на ципове, копчета и широки процепи.

Ще сте доволни, ако сте предвидили и допълнителна калъфка за модела, въпреки че включената в комплекта лесно се пере и съхне, както е предвидено и за самата възглавница.

С какво е различна OPTO® 1-4?

Научи повече за възглавница OPTO® 1-4

избери OPTO® 4-7 за предучилищна възраст!

Възглавница за предучилищна възраст?

Постелните принадлежности и възглавницата трябва да бъдат съобразени с възрастта и физическото развитие на детето. Добрият матрак и съобразената с възрастта на детето възглавница са основен фактор както за качествената почивка, така и за правилната поза по време на сън.

Последни проучвани в областта на съня показват, че количеството и качеството сън, което в тази възраст децата получават, се отразяват дълготрайно на способността им да учат.

За децата, които посещават детска градина, е препоръчително да се осигури подходяща възглавница и за следобедния сън там.

Защо да избера OPTO® 4-7?

Тази, предвидена за вече самостоятелното дете възглавница, ще го ентусиазира да спи в собственото си стая, ако до сега не го е направило.

Възглавница OPTO 4-7 е това, което ортопедът има предвид като ви казва, че дето трябва да спи на подходяща възглавница. С перфектния си баланс твърдост-мекота тя ще се грижи за релаксиране на мускулатурата на врата и раменете, незабележимо ще помага за оформянето на правилната му стойка и ще се отразява благоприятно на походката, ще дава неподозиран ентусиазъм, добро настроение и енергия за учене и игра.

Мекият, абсорбиращ памук, с който е изработен сваляемият калъф на възглавницата, осигурява мек допир и уютна прегръдка, без неудобството на ципове, копчета и широки процепи.

Както калъфките, така и самото ядро на възглавницата лесно се пере в перална машина. Ще сте доволни, ако сте предвидили и допълнителна калъфка за модела, за да подменяте включената в комплекта калъфка.

С какво е различна OPTO® 4-7?

Научи повече за възглавница OPTO® 4-7

Разгледай и >>

избери KIDO® за предучилищна възраст!

Защо да избера KIDO®?

Тази, предвидена за вече самостоятелното дете възглавница, което вероятно спи в собствената си стая, пожелава „Лека нощ“ както на детето, така и на родителите.

Спокойните нощи се отразяват благоприятно на цялото семейство.

С увеличената си ширина, възглавница KIDO® заема цялата ширина на леглото и детето неизменно ще се буди добре наспано и върху нея, независимо колко бурно спи. Не се учудвайте, ако вече не го намирате в немислима за вас поза или с глава, там където очаквате да са краката – възглавницата няма да остави съня на детето да бъде обезпокоен от неудобна поза.

С перфектния си баланс твърдост-мекота тя ще се грижи за релаксиране на мускулатурата на врата и раменете, незабележимо ще помага за оформянето на правилната стойка на детето и ще се отразява благоприятно на походката, ще дава неподозиран ентусиазъм, добро настроение и енергия за учене и игра.

Може да избирате възглавницата с калъф от висококачествен органичен памук или такъв от мек и абсорбиращ памук. И при двата варианта, включеният в комплекта сваляем калъф осигурява мек допир без неудобството на ципове, копчета и широки процепи.

Както калъфките, така и самото ядро на възглавницата лесно се пере в перална машина. Ще сте доволни, ако сте предвидили и допълнителна калъфка, специална за модел KIDO, за да не отлагате подмяна на спалното бельо, тъй като висококачествения двуслоен органичен памук има отлични абсорбиращи свойства и съхне значително по-бавно.

С какво е различна KIDO®?

Научи повече за възглавница KIDO®

<<Разгледай и

избери OPTO® 7-10 за ученика!

Възглавница за ученика?

За децата в училищна възраст е изключително важно да спят добре, за да могат да възстановят физическите и умствените си сили и да се впуснат бодри в следващия учебен ден. Подходящите възглавница, матрак и постелни принадлежности влияят положително върху правилната поза за почивка и качеството на съня. Избирайте ги разумно, за да бъде вашият ученик бодър и готов да посрещне с усмивка новите предизвикателства.

Защо да избера OPTO® 7-10?

Тази, предвидена за бъдещия ученик възглавница, ще го ентусиазира да очаква с нетърпение както дните, така и нощите.

Възглавница OPTO® 7-10 е това, което улисани в покупките на нови учебни принадлежности често забравяме да осигурим на детето заедно с първия учебен ден. Добрият сън не се наваксва, затова е добре детето да има всички условия да се възстановява емоционално и психически от новите предизвикателства и приятелства.

Оптималният баланс твърдост-мекота тя ще се грижи за релаксиране на мускулатурата на врата и раменете, незабележимо ще помага за оформянето на правилната му стойка и ще се отразява благоприятно на походката, ще дава неподозиран ентусиазъм, добро настроение и енергия за учене и игра.

Мекият, абсорбиращ памук, с който е изработен сваляемият калъф на възглавницата, осигурява мек допир и уютна прегръдка, без неудобството на ципове, копчета и широки процепи.

Както калъфките, така и самото ядро на възглавницата лесно се пере в перална машина. Ще сте доволни, ако сте предвидили и допълнителна калъфка за модела, за да подменяте включената в комплекта калъфка.

С какво е различна OPTO® 7-10?

Разгледай и >>

избери JUNO® за ученика!

Защо да избера JUNO®?

Тази, предвидена за вече самостоятелното дете възглавница, което вероятно спи в собствената си стая, пожелава „Лека нощ“ както на детето, така и на родителите.

Спокойните нощи се отразяват благоприятно на цялото семейство.

С увеличената си ширина, възглавница JUNO® заема цялата ширина на леглото и детето неизменно ще се буди добре наспано и върху нея, независимо колко бурно спи.

С перфектния си баланс твърдост-мекота тя ще се грижи за релаксиране на мускулатурата на врата и раменете, незабележимо ще помага за оформянето на правилната стойка на детето и ще се отразява благоприятно на походката, ще дава неподозиран ентусиазъм, добро настроение и енергия за учене и игра.

Може да избирате възглавницата с калъф от висококачествен органичен памук или такъв от мек и

абсорбиращ памук. И при двата варианта, включеният в комплекта сваляем калъф осигурява мек допир без неудобството на ципове, копчета и широки процепи.

Както калъфките, така и самото ядро на възглавницата лесно се пере в перална машина. Ще сте доволни, ако сте предвидили и допълнителна калъфка, специална за модел JUNO®, за да не отлагате подмяна на спалното бельо, тъй като висококачествения двуслоен органичен памук има отлични абсорбиращи свойства и съхне значително по-бавно.

С какво е различна JUNO®?

Научи повече за възглавница JUNO®

<<Разгледай и

img-610-490

ДЕТСКАТА ВЪЗГЛАВНИЦА – ергономична, ортопедична, противоалергична

Ергономичната, ортопедична, противоалергична възглавница е основният герой в приказката за здравословния и възстановителен сън на детето.

Повечето възглавници за деца са насочени към определена необходимост – опора, удобство или терапия. Малко са възглавниците за деца, които се грижат едновременно за дишането, гръбнака, съня и природата.

Грижата на CUCLO™

CUCLO™ – линия детски продукти и приспособления за сън и почивка на бебето и детето – е създадена специално с мисъл за развитието и израстването на децата, и отговорно отношение към природата, която им оставяме.

Грижа за детето

Линията детски възглавници CUCLO™ е посветена на качествения сън на децата от всички възрасти. Дизайнът на възглавниците е разработен в съответствие с ергономичните особености в периода на растежа на децата – от деня на раждането, докъм късното детство и покриват възрастовите групи 0-1 год., 1-4 год., 4-7 год., 7-10 год.

Подборът на естествени материали, вложени в направата на детските възглавници, е направен със знанието за силните страни на всеки един от тях. Така детските възглавници посрещат по естествен начин завишените изисквания за здравословност, противоалергичност, безопасност, био-разградимост, комфорт и анатомична опора на CUCLO™:

  • Каучукова пяна - HEVEA NATURA™ - създадена по DUNLOP™ технология от естествено хипоалергенна суровина с изцяло растителен произход (млякото на каучуковото дърво). За разлика от много други възглавници, възглавниците на CUCLO™ от HEVEA NATURA™ постигат антиалергичност без спорното по отношение на здравето третиране с химикали. Каучукова пяна, с която се оформя цялостно адро, а не пълнежна форма, постига недостижимата за други материали еластичност, необходима за неизменната първокласна ортопедична опора. Термоизолацията и оптималният температурен баланс на каучуковата пяна е непостижима за синтетичните материали.
  • 100% чист памук – мек, кардиран памук, тестван и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали материал, в съответствие с немският Oeko-Tex® Standard 100, клас I - подходящ за детски и бебешки продукти е избран за направата на калъфките на възглавниците на CUCLO™.
  • Органичен памук – GOTS серифициран 100% органичен памук, отгледан с устойчиви практики, които запазват и увеличават плодовитостта на почвата без употребата на токсични пестициди и торове. CUCLO™ избира неизбелен памук, със запазен естествен цвят за създаване на най-меките и дълготрайни калъфки за детските възглавници.
  • Соева вата – мека, лека, екологична – възобновима, биоразградима, естествено антиалергична - превъзходен материал, когато се цели избягване на алергии, максимална хигроскопичност на телесна влага и оптимизираното й изпаряване, лесно пране и бързо сушене. Ватата от соя е подходяща за всички сезони, като освен че задържа топлината през зимата, изолира от горещината в летните месеци.

Грижа за дишането

Структурата на отворени канали на каучуковата пяна естествено води до вентилация в дълбочина, като не позволява задържането и развитието на акари, мухъл и плесен. Това, наред с естествената биологична активност на каучуковото мляко срещу бактерии, гъбички и вируси, каучуковата пяна, предотвратява появата на алергични реакции. Състоянията на свръхчувствителност към различни химически вещества се повлияват добре и поради липсата на допълнително вложени оцветители, добавъчни аромати и пълнежни вещества. Свободната от вредните, характерни за синтетичните материали ЛОС (летливи органични съединения), среда за сън е от ключово значение за здравето на децата. Информирайте се за важността от среда на сън без ЛОС тук.

Грижа за гръбнака

Правилното спане по гръб се подпомага от специализирано зонираната ергономична форма на възглавниците. Балансът твърдост-мекота е съобразен за облекчаване на точките на натиск – на врата и главата за поддържане на гръбначния стълб в здравословна позиция през цялата нощ. Научете как да изберете възглавница за детето, ергономично съобразена за различните възрастови групи тук.

Грижа за спокойния сън

С възглавниците на CUCLO™, детската глава, врат и рамена са подкрепени по цялата ширина на детското креватче благодарение на оптималните размери и ортопедично зониране. Цялостната неизменна форма на ядрото от каучукова пяна създава удобство и комфорт, несравними с пълнежните възглавници и оказва анатомична опора, незаменима за правилното израстване на костната структура. Следете информация за важността на качествения и достатъчен сън за детето тук.

Грижа за природата

Вложените екологично чисти материали от възобновими и рециклируеми природни ресурси – каучукова пяна, активен въглен, чист памук и органичен памук, вълнена и соева вата и др. правят производството на възглавниците екологично и устойчиво, а използването им дълготрайно и с възможност за претворяване и рециклиране. Може да разберете повече за екологичните материали, които подбира CUCLO™ тук.

Възглавниците на CUCLO™ от каучукова пяна са препоръчвани от детски специалисти при алергии и кожна раздразнителност, за регулиране на телесната влага и топлина, и за осигуряване на свободна от вредни летливи органични частици здравословна среда на спане.

Защо да изберете ортопедични детски възглавници от CUCLO™

Освен с посветената на детето грижа за дишането, гръбнака, спокойния сън и природата, възглавниците на CUCLO™ идват в детската стая с още много предимства:

Пълен комплект. Възможността за честа подмяна на калъфките е осигурена от комплект сваляеми калъфки Smart Cover™, с иновативен безшевен дизайн и внимателно подбран плат от 100% чист памук/органичен памук. Патентованият дизайн следва формата на ядрото на възглавницата, като с меките си ъгли и безшевни ръбове осигурява нежно усещане на допир. Специално подбраните памучни материи допринасят за запазване присъщите на ядрото проветривост и способност да не задържат телесната влага и топлина. Може да допълните комплекта по всяко време с допълнителни калъфки по размер.

Лесно хигиенизиране. Иновативният и практичен отвор с прихлупване, без ципове и копчета, позволява лесната подмяна и хигиенизиране калъфката на възглавницата. Освен с подмяна на калъфката, може да се погрижите и за самото ядро на възглавницата. Материалът на ядрото позволява както локално третиране на евентуални петна, така и цялостно изпиране в перална машина.

Гарантирано качество. Голямата част от препоръчителния период за ползване на възглавниците се покрива от удължената гаранцията от 3 години, а истинското удовлетворение се осигурява от специализираната за деца възглавница със сертифицирано производство в ЕС.

Цени от производител. За разлика от полиуретановата пяна, която е синтетичен и евтин за производство материал, каучуковата пяна е зависим от добива на натурален каучук, скъп като суровина и обработка. Естествено присъщите качества и изключителната дълготрайност на каучуковата пяна представляват вложение в перспектива в здравето на детето, предлагат значително по-висока стойност във времето, макар и със сравнително по-висока първоначална цена.

CUCLO™ представя каучуковата пяна със собствена разработка HEVEA NATURA™ като оптимален материал за качествени и полезни детски възглавници в cuclo.bg.

Изберете възглавница за детето от моделите за съответната възраст. Проверете избора си като отговорите на 5 основни въпроса тук.